Wie ben ik

Ik ben Jeroen van Deursen en na vele jaren werkzaam in Horeca ben ik in 2022 gestart met mijn eigen bedrijf NR1 Culinair.
In alle jaren dat ik werkzaam ben geweest in de mooiste bedrijfstak van de horeca werd het tijd om voor mezelf gaan te beginnen. Ik ben op mijn 14e gestart als afwas/ weekend hulp in een klein á la carte restaurant in het Brabantse platteland. Daar kreeg ik de smaak te pakken door te werken op ambachtelijke wijze met eerlijke producten en bereidingen. Vanuit daar was de keuze voor een hotelschool opleiding dan ook snel gemaakt.
Ik ging werken bij een groot motel met 2 á la carte restaurants en vele zalen en feestlocaties. Toen ik de mogelijkheid kreeg om in Maastricht op stage te gaan bij een gerenommeerd restaurant met een Michelin ster, (Chateau Neercanne*) ben ik in de leer gegaan en heb ik mijn spullen gepakt voor het avontuur. Na bijna 4 leerzame jaren in Maastricht ben ik gaan werken bij Kasteel Erenstein in Kerkrade. Daarna volgde een avontuur in Zwitserland tijdens de Olympische winterspelen.
Eenmaal terug in Nederland vond ik een plek in de keukenbrigade van restaurant de Hoefslag(*) in Bosch en Duin en vervolgens bij ’t Ambacht in Driel. Daarna volgden een aantal leerzame jaren bij ’t Savarijn in Nijmegen op het gebied van begeleiding, opleiding en aansturen van jonge mensen in het mooie koks vak. Ook heb ik mijn interesse verlegd in wijnkennis en wijn/ spijs combinaties en een wijncursus gevolgd bij de Librije(***) in Zwolle.
Na deze leerzame periode werd het tijd voor iets anders en kwam ik in contact met Landgoed Rhederoord in de Steeg. Een conferentie hotel en bruiloften locatie. Een totaal andere tak van sport binnen de horeca. Ook hier wist ik al snel mijn draai te vinden en boekten we vele successen en onderscheidingen zoals beste trouwlocatie van Nederland en winnaar bij de gouden koksmuts kookwedstrijd van Ecofields. Na ongeveer 5 jaar werd het tijd voor de volgende stap. Het runnen van een á la carte restaurant met biologische en steekproducten. Restaurant Koetshuis Rhederood. Hierbij kon ik Chef kok en bedrijfsleider combineren om mijn eigen vaardigheden op het gebied van organiseren en aansturen verder ontwikkelen.
In deze periode heb ik veel dingen geleerd en meegemaakt zoals; Stages lopen bij de Librije in Zwolle, Chef van het Foodplein tijdens de biobeurs in Zwolle en een culinaire inspiratie reis naar “de Marken” in Italië.
Omdat ik altijd opensta voor nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen ben ik na 10 jaar Rhederoord opnieuw op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en deze gevonden als Foodmanager bij een grote horeca organisatie KO company met ca 21 horecaconcepten. Hierbij heb ik diverse keukens mogen tekenen, keukenteams mogen aansturen, menukaarten maken, plannen en visie mogen uitwerken voor de toekomst. Na 2 jaar (in de coronaperiode) Ben ik gaan werken voor een middelgrote cateraar ADC Groep. Hierbij lag de nadruk op het implementeren van HACCP met industriële certificering, routing en efficiëntie en toekomst bestendig maken van de (productie) keuken. Hierbij was ik verantwoordelijk voor een keuken brigade van ca 30/ 35 koks en medewerkers.
Gedurende deze hele periode heb ik ook vaak collega’s & vrienden uitgeholpen met start ups, pop up restaurants en evenementen.